BBS
BBS
BBS

Veiligheid en kwaliteit

Bakkers Brigade heeft voedselveiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Door certificering en een regelmatige controle op de eisen die aan ons gesteld worden, zorgen wij voor een veilige en schone productieomgeving. Voor u als klant betekent dit dat uw producten worden geproduceerd onder zeer strenge voorwaarden en dat wij erop toezien dat u alleen brood en banket van de beste kwaliteit van ons ontvangt. Bakkers Brigade heeft de volgende certificeringen:
 

SKAL

Skal is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland. Voor ieder product moet de productreceptuur ingediend worden bij Skal. Als het product voldoet aan de voorwaarden, wordt het product gecertificeerd als biologisch product. Certificaat SKAL Ouderkerk aan de Amstel >
 

GMP+

GMP staat voor Good Manufacturing Practices. Om te kunnen leveren aan diervoederbedrijven en grondstoffen handelaren, dienen leveranciers van voedermiddelen of grondstoffen minimaal te voldoen aan de voorwaarden van de GMP regeling. Door deze regeling kunnen bedrijven aantonen dat diervoeders en ingrediënten voor diervoeders voldoen aan de wettelijke voorschriften en aan bovenwettelijke eisen, overeengekomen met ketenpartijen. Certificaat GMP+ Ouderkerk aan de Amstel >
 

IFS FOOD

IFS staat voor International Food Standard, een standaard op het gebied van voedselveiligheid die is opgesteld door HDE, de Duitse brancheorganisatie van distributeurs van voedingsmiddelen. Voor een IFS certificering is het onder andere van belang dat je producten, grondstoffen en verpakkingsmaterialen traceerbaar zijn.

Waar is IFS precies voor?
De IFS Food Standard is een GFSI (Global Food Safety Initiative) erkende standaard voor de controle van producenten van voedingsmiddelen. De focus ligt op de voedselveiligheid en de kwaliteit van processen en producten. Het heeft betrekking tot bedrijven die levensmiddelen verwerken en bedrijven die voedingsmiddelen te verpakken.
 
IFS Food geldt wanneer producten worden verwerkt of wanneer er een risico voor productbesmetting tijdens de het verpakken kan optreden. De standaard is van belang voor alle producenten van voedingsmiddelen, vooral voor degenen die private labels produceren. De norm bevat strenge eisen met betrekking tot de naleving van de specificaties van de klant. De standaard ondersteunt productie en marketing in hun werk voor het merk veiligheid en kwaliteit. IFS Food is ontwikkeld met volledige en actieve betrokkenheid van de certificatie-instellingen, retailers, food industrie en foodservice bedrijven.
IFS Logistiek
IFS Logistiek borgt transparantie en vertrouwen in de gehele supply chain, om zodoende de gemeenschappelijke doelstelling in de handel en de industrie te handhaven. Deze IFS norm, speciaal ontwikkeld voor de opslag, distributie en transport, alsmede laad- en losactiviteiten, kan zowel voor food als non-food producten worden ingezet.