certificering

Bakkers Brigade heeft voedselveiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Door certificering en een regelmatige controle op de eisen die aan ons gesteld worden, zorgen wij voor een veilige en schone productieomgeving. Voor u als klant betekent dit dat uw producten worden geproduceerd onder zeer strenge voorwaarden en dat wij erop toezien dat u alleen brood en banket van de beste kwaliteit van ons ontvangt. Bakkers Brigade heeft de volgende certificeringen: 

GMP+

GMP staat voor Good Manufacturing Practices. Om te kunnen leveren aan diervoederbedrijven en grondstoffen handelaren, dienen leveranciers van voedermiddelen of grondstoffen minimaal te voldoen aan de voorwaarden van de GMP-regeling. Door deze regeling kunnen bedrijven aantonen dat diervoeders en ingrediënten voor diervoeders voldoen aan de wettelijke voorschriften en aan bovenwettelijke eisen, overeengekomen met ketenpartijen.
Certificaat GMP+ Ouderkerk aan de Amstel >

 

FSSC22000

FSSC 22000 staat voor Food Safety System Certification 22000. Dit systeem biedt een compleet certificatieschema voor een audit en certificering van Food Safety Management Systems.

De regeling maakt gebruik van internationale en onafhankelijke normen zoals ISO 22000, ISO 9001, ISO/ TS 22003 en technische specificaties voor sectorspecifieke pre-vereiste programma's (PRP's), zoals ISO / TS 22002-1. Deze normen zijn ontwikkeld via een breed en open overleg met een groot aantal internationale belanghebbenden.  Door te voldoen aan de Benchmarking-eisen van het Global Food Safety Initiative (GFSI), heeft de FSSC 22000-regeling sinds 2010 volledige erkenning gekregen. GFSI-erkenning toont aan dat de regeling voldoet aan de hoogste normen die wereldwijd leiden tot acceptatie door de internationale voedingsindustrie. 

Met een FSSC22000 Certificering tonen we aan dat we de gehele keten van grondstof tot eindproduct volgens een voedselveiligheidssysteem produceren. En dat dit voedselveiligheidssysteem door eenieder wordt gedragen, van directie tot medewerker op de vloer. In het systeem is onder andere opgenomen dat alle grondstoffen, producten en verpakkingsmaterialen traceerbaar zijn. En dat alle risico’s in kaart zijn gebracht op het gebied van voedselveiligheid en waar nodig beheersmaatregelen zijn opgesteld waarmee de risico’s worden beheerst. Bakkersbrigade voor beide locaties FSSC gecertificeerd.