De Top Bakkers coƶperatie.

Datum: 28-03-2024

TOP BAKKERS GROEP - PERSBERICHT 24-04-24

Top Bakkers zet volgende stappen met coöperatie en vormt nu een groep van bedrijven

Top Bakkers kondigt aan dat zij volgende stappen zet om alle aangesloten bakkerijen lid te maken van de Top Bakkers coöperatie, waarmee ze ook mede-eigenaar van het bedrijf worden. Daarnaast gaan de bedrijven die onderdeel zijn van de Top Bakkers groep meer samenwerken om gezamenlijk oplossingen te bieden voor de klanten.

Samen sterk, samen trots op het ambacht

Top Bakkers heeft een landelijk netwerk van ambachtelijke bakkerijen waar ze mee samenwerkt om klanten van dagvers brood en banket te voorzien. Sinds de oprichting in 1985 werkt Top Bakkers op een coöperatieve manier met zelfstandige bakkerijen om ambachtelijk brood & banket uit de regio beschikbaar te maken voor iedereen. Het is altijd de wens geweest om Top Bakkers nog meer van de bakkers te maken. Top Bakkers is er voor bakkers en bestaat ook bij de gratie van haar bakkers.

Daarom is de Top Bakkers coöperatie opgericht. Met de coöperatie worden bakkerijen die samenwerken met Top Bakkers verenigd. Juist in deze tijd is het relevant waarin samenwerking met andere bakkerijen, als aanvulling op de eigen bedrijfsvoering, voor meerwaarde kan zorgen. De coöperatie en haar leden hebben als grootaandeelhouder zeggenschap over het te voeren beleid van Top Bakkers groep. Een unieke samenwerking in bakkend Nederland. Het motto van de coöperatie is ‘samen sterk, samen trots op het ambacht.’

Inmiddels is het bestuur van (overwegend) bakkers gevormd, is de eerste ledenvergadering gehouden op 16 april en zijn de eerste bakkers lid geworden van de coöperatie. Het bestuur bestaat uit Peter Dunselman (voorzitter, Bakkerij Dunselman), Wim Doedens (penningmeester & secretaris) en Cees van Eekeren (Bakker van Eekeren), Harry van Kraaij (Bakkerij ’t Kraayennest) en Edwin Remmerswaal (Meesterbakker Remmerswaal Roodenrijs) als algemeen bestuurslid.

Top Bakkers groep: veelzijdig verleidelijk

In de afgelopen jaren is er door een aantal overnames van Top Bakkers een groep van bedrijven ontstaan. Bakkers Brigade, Almost Ready Frozen, Lunch Service Nederland en Taart Brigade maken onderdeel uit van de groep. Elk met hun eigen expertise en passende oplossingen voor de klant.

Hoewel het verschillende bedrijven zijn, gaat de klant steeds meer de voordelen van de groep ervaren. “De samenwerking wordt intensiever en klantvragen worden steeds meer centraal opgepakt vanuit de groep”, aldus Rob Besseling en Mark van der Breggen. Samen vormen zij de directie van de Top Bakkers groep. “Op deze manier kunnen we het meest veelzijdige assortiment van Nederland aanbieden met complete oplossingen op het gebied van brood en banket, service, ICT en logistiek.
Top Bakkers groep staat dan ook voor ‘veelzijdig verleidelijk’.


De Top Bakkers coƶperatie.